Usluge


Interna Medicina

Pregled unutarnjih organa primarno je važan radi otkrivanja internističkih bolesti, a to su bolesti iz područja kardiologije (bolesti srca), pulmologije (plućni poremećaji), endokrinologije (poremećaj hormona), hematologije (poremećaj krvnih stanica), gastroenterologije (bolesti crijeva), nefrologije (bolesti bubrega), onkologija (rak), reumatologije (artritis i mišićno-koštani poremećaji). Imunologije i zarazne bolesti.

Vidi više

Endokrinologija

Endokrinologija se klasično definira kao nauka o žlijezdama s unutrašnjim izlučivanjem i njihovim proizvodima, općim hormonima i poremećajima endokrinog sistema.
Hormoni su informacijske biomolekule koje se izlučuju iz jednih, a koje utieču na funkciju drugih ćelija. Hormoni djeluju samo na ćelije s odgovarajućim hormonskim receptorima i to pretežno u smislu "kojim intenzitetom treba raditi, a ne što treba raditi".

Vidi više

Dijabetologija

Je nauka o šećernoj bolesti, posljedicama nastalim radi komplikacije šećerne bolesti. Dijabetes mellitus (šećerna bolest) – nastaje zbog smanjenog ili potpunog gubitka Beta stanica gusterače što dovodi do značajnog smanjenja ili prestanka lučenja inzulina, te do porasta glukoze u krvi. Normalna vrijednost glukoze u krvi je 4.6 do 6.2 mmol / L. Početni simptomi su pojačano žeđanje, pojačano mokrenje i izraženija želja za hranom, međutim simptomi mogu biti i asimptomatski, pa se povišen šećer u krvi otkiva slučajnim nalazom.

Važno je započeti pravovremeno liječenje šećerne bolesti sa edukacijom (načina ponašanja, tjelovježbi i prehrane u određenim kalorijskim vrijednostima) ili ev. lijekovima s ciljem odgađanja ili spriječavanja kobnih komplikacija šećerne bolesti među kojima su najučestalije na očima (retinopatija), bolesti perifernih živaca (neuropatija), bolesti bubrežnog sustava (nefropatija), crijevnih (gastroenteropatije) i druge. Najučestaliji je tip II šećerne bolesti, koji je povezan sa genetikom i svakodnevnim stilom života, neregularnom i nezdravom prehranom.

Vidi više

Ultrazvučni pregledi

UZV i CD ŠTITNJAČE

UZV MEKIH ČESTI VRATA

UZV DOJKI I AKSILA

UZV CIJELOG ABDOMENA

UZV CD KRVNIH ŽILA VRATA (karotidne arterija)

UZV CD KRVNIH ŽILA VRATA (karotidne arterije,vertebralne arterije i TCD -transkranijska dopler sonografija)

UZV CD GORNJIH EKSTREMITETA (arterije i vene ruku)

UZV CD DONJIH EKSTREMITETA (arterije i vene nogu)

UZV CD BUBREŽNIH ARTERIJA

UZV CD TESTISA

UZV CD PENISA

UZV MIŠIĆA I ZGLOBOVA

CITOLOŠKA PUNKCIJA POD KONTROLOM UZV

Vidi više

Trebate li više informacija? Kontaktirajte nas!

+385 91 36 20 952